Kezdőlap / Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók

Ezen az oldalon számos hasznos információt, tanácsot olvashat, melyek nagymértékben segíthetnek a megfelelo világítás megtervezésében, világítási eszközök kiválasztásában, valamint választ kaphat egyéb világítással kapcsolatos kérdesekre. Ezen kívül, bármikor szakembereinkhez fordulhat segítségért a következo email címen: info@europalampahaz.hu

Nappali szoba megvilágítása

Amikor a nappali szoba világítását tervezi, számba kell vennie azt a sokfajta tevékenységet, amely mind-mind ebben a helyiségben folyik. Tévézéshez gyengébb, vendégek fogadásához erősebb általános megvilágításra van szükség. Olvasáshoz, kézimunkához helyi világítás a megfelelő, míg például a festmények, növények vagy egy boltív megvilágításához koncentrált, hangsúlyvilágítás a legjobb megoldás.
A nappali megvilágításánál általában fényerőszabályzós kapcsolót javasolunk, ily módon a fény mindig kitűnően tud alkalmazkodni a különböző hangulatokhoz és tevékenységekhez.

Kandallók megvilágítása

Kandallójának exkluzív megjelenést kölcsönöz, ha süllyesztett vagy mennyezetre szerelt halogén lámpákkal világítja meg, felülről a kandallópárkány irányába. A kandalló két oldalán falikarokat helyezhet el, amelyek egyrészt hangsúlyozzák a nappali ezen részét, másrészt kiegészítő világításként is szolgálnak.

Olvasóhely megvilágítása

Az olvasáshoz az olvasási felületre összpontosuló, megfelelő erősségű megvilágítás szükséges, hogy elkerülje szeme megeröltetését. Ez a helyi világítás megoldható mozgatható fejű állólámpával, amelyet az olvasó foteljének jobb vagy bal oldalára helyezhet.

Festmények megvilágítása

A festményeket általában halogénizzós képvilágító lámpákkal célszerű megvilágítani. A halogén megvilágítás előnye, hogy fehér fénye miatt a legtermészetesebben tudja visszaadni az emberi szem számára a megvilágított felületek színeit. A legújabb halogén lámpák már nem 12V-ról hanem 220V-ról működnek, így közvetlenül csatlakoztathatók az elektromos hálózatba.
A képvilágító lámpák többségét a képek fölé a falra vagy a képek keretére rögzítheti és billenthető fejük segítségével fényüket a képre tudja irányítani.

Szobanövények megvilágítása

Növényei látványos megjelenítéséhez az oldalfalról vagy a talaj színtjéről fölfelé vetülő megvilágítást ajánlunk, amellyel gyönyörű árnyképeket idézhet elő a mennyezeten.

Bárpultok megvilágítása

A pult fölé besüllyesztett vagy sínen elhelyezett, esetleg függesztett hangulatos búrájú lámpákkal közvetlenül a bárpult szintjén elérhető a megfelelő helyi világítás és a meghitt hangulat.

Üvegpolcok és üvegtárgyak megvilágítása

A szekrény tetejének belső részébe besüllyesztett fix vagy mozgatható halogén lámpák fehér fényükkel, csillogó hatást kölcsönöznek az üveg- és porcelántárgyaknak, miközben a teljes helyiség általános világításához is hozzájárulnak.

Top